Over ons

 

Donmar Eekhout (1983) is als kapitein begonnen, Dat wil zeggen: na de Mavo volgde hij met succes de opleiding tot kapitein in de Rijn- en binnenvaart. Twee jaar lang oefende hij dit vak als jonge schipper ook daadwerkelijk uit. Totdat Donmar erachter kwam dat de techniek hem het veel beter lag. Waarop hij besloot om weer naar school te gaan. Naar de opleiding werktuigbouwkunde om precies te zijn. Een 4-jarige opleiding die hij in 2 jaar afrondde. Tijdens zijn kapiteinsscholing had hij immers ook al veel bruikbare technieklessen gevolgd.

Dat Donmar in eerste instantie koos voor de kapiteinsopleiding was nauwelijks toeval. Van jongs af aan had hij iets ‘met water en bootjes.’ Op zijn 7e kocht hij van zijn oom al zijn ‘eerste zeilbootje, een Mot als ik het me goed herinner.’ Het varen beviel hem zo goed dat hij ‘steeds iets anders wilde.’ Nuchter: ‘zo kwam het er van dat ik op mijn 14e een casco Sleepboot (Amsterdammertje) van 10 meter kocht.’ Donmar leerde vervolgens zelf  ‘alle vaardigheden om deze Amsterdammer op te knappen en weer in oude staat te herstellen.’

Later, na zijn studie werktuigbouwkunde werkte hij twee jaar als activiteiten begeleider/beheerder op Robinson Crusoë, een eiland in de Loosdrechtse plassen waar watersport vakanties werden georganiseerd voor mensen met een beperking.
Vanuit deze achtergrond startte Donmar in 2008 Eekhout Scheepsaanpassingen. Een bedrijf dat zich in het begin vooral richtte op het aanpassen en nieuw bouwen van jachten voor mensen met een beperking.

Tijdens deze ‘klussen’ kwam Donmar in contact met Bart en Michiel, zijn oud collega`s bij Watersportcentrum Arnhem. Waarmee ze watersportcentrum Arnhem hebben opgericht en de werkplaats van de voormalige jachtwerf Van Workum over genomen.

In 2016 is Donmar aan een offroad camper gaan bouwen om hier met zijn gezin mee op vakantie te gaan, de bouw van deze camper was zo geslaagd en het overlap met de jachtbouw was in veel opzichten aanwezig dat Donmar hier een nieuwe passie voor ontwikkelde.

In 2018 werd duidelijk dat de werkzaamheden in de huidige vorm zoals onder Scheepsaanpassingen werd uitgevoerd op het watersportcentrum Arnhem niet meer bevredigend was. in juni 2018 Is Donmar gestart met zijn huidige bedrijf DonCamp waar hij zij camperbouw verder kan uitbreiden  en de passie voor elektrische aandrijvingen tevens kan voortzetten